Emballage- en palletindustrie

De Jong Pallets is een pallet leverancier uit Gorredijk.
De activiteiten bestaan o.a. uit het maken van nieuwe pallets, maatwerk pallets, kisten, kratten en het repareren van pallets.
Ze beschikken over een eigen distributie en opslag centrum.
Kijk voor meer informatie op: www.dejongpallets.nl

 

Case

De Jong Pallets wil op de reparatie afdeling het aan- en afvoeren van pallets automatiseren. Nu worden de pallets nog aan- en afgevoerd door heftrucks waarna ze gecontroleerd en indien nodig gerepareerd worden.
De installatie moet stapel pallets van 3 meter hoog kunnen handelen.
De stapels pallets moeten afgestapeld worden en d.m.v. een rollenbaan naar een reparatieplaats worden gebracht. De gerepareerde pallets komen retour en moeten weer worden opgestapeld.

Men wil zoveel mogelijk zelf doen en zoekt een partner die de hoofdlijnen uitstippelt en de robot, met alle facetten die daar bij horen, voor zijn rekening neemt.

 

Onze oplossing

Gentic zette een lay-out op wat als basis diende voor het gehele project en stelde voor het project te verdelen. Vervolgens is er een simulatie gemaakt om de exacte plaats van de robot te bepalen en de reikwijdte te controleren (zie video).
Er werd een tekening en berekening voor de robotconsole gemaakt zodat De Jong Pallets deze zelf kon maken of uitbesteden.
Verder werden alle rollenbanen en hekwerken door De Jong Pallets gerealiseerd, terwijl Gentic de grijper, pogrammering van de robot, besturing van de banen en het gehele veiligheidsconcept voor zijn rekening nam.

 

Hoe werkt het?

Een stapel pallets van max. 3 meter hoog wordt buiten met een heftruck op een rollenbaan geplaatst. Vervolgens wordt deze stapel via een roldeur en haakse overzetter, door een lichtscherm in muting, de robotcel binnen getransporteerd.
De robot "zoekt" zijn eerste pallet door gebruik te maken van een zgn. Skip functie.
Dit is mogelijk omdat de vacuümplaten van de grijper verend zijn opgesteld en gecontroleerd worden door sensoren.
Door een slimme constructie kunnen de vier punten onafhankelijk van elkaar bewegen en hebben ze ook zijdelings bewegingsvrijheid.
Hierdoor kan de grijper ook pallets pakken die scheef worden aangevoerd.

De te repareren pallet wordt op een accumulerende rollenbaan geplaatst die de pallet naar de reparatietafels brengt. De gerepareerde pallets komen op de onderste rollenbaan weer retour. De robot stapelt deze pallets weer op tot 3 meter hoog en stuurt ze vervolgens weer door het lichtscherm wat in muting gaat, de robotcel uit, naar buiten.

 

Simulatie

Pallet handling

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?