Robot met kettingzaag

Jonge ontwerpers aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst in Karlsruhe hebben recent een heel bijzonder project getoond tijdens een interieurontwerp-event in Keulen. 

Bezoekers kwamen zich vergapen aan een grote industriële robotarm, maar deden al snel een stapje achteruit toen ze zagen dat er een elektrische kettingzaag aan het uiteinde bevestigd was.

Zodra de software die de arm aanstuurt eenmaal zijn werk doet, zaagt de robotarm met precisie enkele malen in een gereed staande boomstam. Eenmaal gereed levert dit twee mooie houten krukjes op en wat interessant uitziende restvormen. Bedenkers Tom Pawlofsky en Tibor Weissmahr noemen het de '7Xstool'.

Robotarm steelt show

Tijdens het event in Keulen werd er tweemaal per dag een ‘optreden' gegeven door de robotarm. Met de demonstratie wilden de makers aantonen dat robots niet alleen leuk zijn om naar te kijken, maar ook dingen kunnen maken die op een andere wijze moeilijk te fabriceren zijn. Een robot met een kettingzaag is tenslotte in essentie een subtractieve vorm van 3D-printen.

Meubelboulevard

Na elke zaagsessie van de robotarm konden mensen uit het publiek de krukjes kopen. Wij voorspellen dat deze gezonde handelsgeest en neus voor praktische ontwerpen de heren Pawlovsky en Weissmahr nog ver gaan brengen. Hun volgende stap? Wie zal het zeggen. Wij gokken voorlopig op met kettingzaag gemaakte ijssculpturen.

 

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?