Robot Lumasol Project

Voor een Light-Painting-Photography opdracht heeft PIPS:lab uit Amsterdam de wens om met een 6-assige industriële robot te werken. Gentic stelde ruimte en een robot beschikbaar en programmeerde de robot naar de wensen van de kunstenaars.

 

PIPS:lab is een collectief van jonge kunstenaars en muzikanten. Met de computer als meng­paneel en muziek, theater, film, tekst, fotografie en een flinke dosis humor als ingrediënten voldoet een project van PIPS:lab nooit aan de verwachtingen. Van absurd mediatheater tot interactieve installaties: PIPS:lab doet alles zelf, het ontwikkelen van software en (deels) eigen hardware, maakt zelf muziek, verhalen en beeld.

De Luma2solator

De Luma2solator is een installatie gebaseerd op Lumasol, dit is de overkoepelende naam voor alle fotografische lichtopnames. De Luma2Solator gaat een stap verder dan dit omdat de installatie interactief is en wordt gecombineerd met audio. PIPS:lab ontwikkelde een real-time equivalent voor het fotografische principe van een open sluiter. Hierdoor is het mogelijk tijdens het lumasollen, het schilderen met licht, direct te zien wat men aan het doen is.

De Luma2solator heeft een on-board flitser die de kunstenaar vastlegt met zijn of haar lichtschilderij. De participant kan lichttekeningen maken met elk voorwerp waar licht uit komt. PIPS:lab stelt hiervoor verschillende kleuren zaklampen en lichtzwaarden ter beschikking.
PIPS:lab streeft in alle shows, installaties en technieken naar manieren om het publiek te laten participeren. De Luma2solator doet dat op twee manieren: leden van het publiek worden zowel onderwerp van het kunstwerk als de kunstenaar zelf.

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?