Thermohardende kunststoffen

VDL Wientjes Emmen is producent van SMC en is daarnaast specialist op het gebied van warmpersen. Sheet Moulding Compound (SMC) is een thermohardend, glasvezelversterkt kunststof halffabrikaat. VDL Wientjes Emmen produceert zelf SMC, zowel voor gebruik in de eigen perserij als voor derden.
Kijk voor meer informatie op: www.vdlwientjesemmen.nl

 

Case

Composietproducten worden na het persen verzameld en naar een afbraamafdeling gebracht. Daar worden de producten met de hand afgebraamd en ingepakt. VDL Wientjes wil het afbramen automatiseren door gebruikt te maken van een robot.

Onze oplossing

Gentic heeft verschillende testen uitgevoerd om de beste afbraam methode te bepalen. Verder wordt de robot in een verplaatsbare robotcel geplaatst en is reeds geprogrammeerd om verschillende eindproducten automatisch af te werken, als hij op transport gaat.

 

Hoe werkt het?

Het ontbramen gebeurt met een parallel uitzwenkbare frees. Uit de testen is gebleken dat hiermee alle product-, grijper- en robottoleranties worden geëlimineerd.
Omdat de robot mobiel is kan deze in de toekomst ook voor andere persen c.q. producten worden ingezet.
De robotcel is naast de pers geplaatst zodat de warme producten gelijk in de robotcel kunnen worden geplaatst. Het afbramen gebeurt binnen de cyclustijd van de pers.
Het inpakken gebeurt nu door de machineoperator en de producten zijn direct klaar voor verzending.

 

Positioneerstation

Afbramen m.b.v. robot

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?