Zand- en grindindustrie

Zandzuigbedrijf Het Noorden B.V. is een bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van industriezand zoals filterzand en -grind.
Het is een dochteronderneming van H.H. van der Velde B.V., een zandhandel en transportbedrijf gevestigd in Nieuwe Pekela.
Kijk voor meer informatie op: www.hhvdvelde.nl

 

Case

Voor een nieuwe productielijn is men op zoek naar een palletiser die zakken zand/grind kan palletiseren binnen de cyclustijd van een opzakmachine.
De grote van de korrels van het product bepalen de dikte van de zak en dus ook de afleghoogte. Omdat van der Velde een breed assortiment voert wil men niet steeds een ander programma kiezen. Het aantal zakken op een pallet is namelijk ook al variabel.
Men heeft slechte ervaringen met portaal palletisers omdat de geleidingen onder invloed van zand al snel slijtage vertonen. Tevens lukt het niet om pallets met keurig gepalletiseerde zakken af te leveren.

 

Onze oplossing

Gentic adviseert een vier assige palletiseer robot te gebruiken. Door het ontbreken van rechtgeleidingen is slijtage geen issue meer. Gentic ontwerp een grijper die een zak van een rolllenbaan af kan pakken en nauwkeurig weg kan leggen.
De onderzijde van de vingers zijn voorzien van voelers die de pallet of laatste laag detecteren.

 

Hoe werkt het?

Een lege pallet wordt automatisch uit een pallet dispenser aangevoerd en stopt op een vaste positie op de rollenbaan. De robot pakt een zak vanaf de aanvoer rollenbaan en brengt hem naar de neer te leggen positie.
D.m.v. Skip software zoekt de robot de pallet of laatste laag zakken. Als deze gedetecteerd is wordt de zak neergelegd.
Door de zakken iets over elkaar te leggen blijven de lagen vlak. En naar boven toe worden ze iets naar binnen gelegd wat resulteert in perfecte, stevige stapels zakken.

 

Palletiseer robot

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?