Productpresentaties

Kresta te Genemuiden houd zich voornamelijk bezig met tapijtindustrie gerichte productpresentaties.
Met een team van vakmensen hebben zij alle kennis in huis om een professionele productpresentatie te realiseren.
Kijk voor meer informatie op: www.kresta.nl

 

Case

Een hotmelt-lijmspoor wordt met de hand d.m.v. een lijmpistool op kunststof stalen aangebracht. Hierop worden de stukjes tapijtvoorbeelden geplakt. Kresta zocht naar alternatieve middelen omdat het zeer arbeidintensief werk is. Tevens werd een hogere productiecapaciteit verwacht door het machinaal uit te voeren.

 

 

 

Onze oplossing

Gentic kwam met het voorstel een 5-assige Fanuc LR Mate 200iC/5H als basis voor de oplossing te gebruiken. De robot is wall mounted opgesteld, d.w.z. 90 graden gedraaid gemonteerd. Hierdoor werd een werkbereik gecreëerd dat ruim voldoende was voor de te lijmen platen. Een 5-assige robot heeft het voordeel voordeliger in aanschaf te zijn.
Vervolgens is een verplaatsbare cel ontworpen waar twee mensen aan kunnen werken. Via een slim menu kan iedereen de robot bedienen. De produktiecapaciteit is verdubbeld.

 

Hoe werkt het?

Men plaatst de te lijmen plaat tegen een vaste aanslag. Sensoren detecteren de plaat en de robot start na een veiligheidscheck. Via een menu is van te voren aangegeven: het aantal vakken en de afmetingen en locatie van de te lijmen vakken.

Voor een hoog rendement moet de robot constant van platen voorzien worden. Men kan aan beide kanten van de robotcel werken. Zodra de ene persoon de plaat met lijmspoor uit de robotcel haalt, plaatst hij of zij direct een nieuwe plaat voor de andere persoon. Vervolgens kan het plakken beginnen. Als het plakken gereed is ligt er dan alweer een nieuw te plakken plaat klaar. Etc.

 

Hotmelt lijm aanbrengen met robot

Plakken

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?