Tapijtindustrie

Hamat te Genemuiden is een toonaangevend producent/groothandel van schoonloopmatten.
Verder beschikt Hamat over een breed assortiment deurmatten voor zowel binnen als buiten.
Kortom, één van de marktleiders op het gebied van entreezones en verdere vloerinrichting met afzet in meer dan 45 landen.
Kijk voor meer informatie op: www.hamat.com

 

Case

Voor klanten worden pallets met verschillende kleuren en types schoonloopmatten samengesteld. Elke mat wordt voorzien van een specifiek etiket/label met winkellogo, barcode etc.
Het gereed maken van deze assortiment orders gebeurt handmatig en is een tijdrovende klus. Hamat wilde dit proces automatiseren om een kortere doorlooptijd en hogere productiecapaciteit te realiseren.
Tevens wilden ze alle vrijheid houden in het mixen van de vele verschillende formaten en kwaliteiten matten.

 

Onze oplossing

Gentic stelde een parametrisch systeem voor dat de klant in staat stelde via een touchscreen alle mogelijke combinaties zelf samen te stellen. Er wordt een lay-out gepresenteerd met daar op één robot die vier pallets kan depalletiseren en een tweede robot die de matten, inmiddels voorzien van etiket, weer gaat palletiseren.
Er is een innovatief positioneer- en transportsysteem ontworpen, gebaseerd op het werkingsprincipe van een hovercraft.

 

Hoe werkt het?

Een depalettiseerrobot staat in het midden van vier hydraulische heftafels. Op deze heftafels wordt met de heftruck de pallets met matten geplaatst. D.m.v. sensoren wordt de bovenkant van deze pallets op een vooraf bepaalde hoogte gehouden. Dit komt de cyclustijd ten goede omdat de robot minder ver hoeft te reiken.

Via een HMI stelt de gebruiker het gewenste assortiment samen. Vervolgens wordt de mat opgehaald en op de tafel neergelegd waar hij recht gepositioneerd wordt. De mat wordt onder een etikettendruk- en aanbrengsysteem getransporteerd. De palletiseerrobot pakt de mat weer op en stapelt keurige pakketten in het gekozen patroon.

 

Robot vacuuüm handlingsysteem

Etiketteren

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?