Bakkerijbranche

Venema Techniek en Service te Emmen levert machines en verzorgt het onderhoud hiervan voor bedrijven in voornamelijk de foodsector. Voor bedrijven in onder meer de bakkerijbranche en de vis- en vleesverwerkingsindustrie verzorgen ze het technisch onderhoud, reparaties en revisies van het machinepark.
Kijk voor meer informatie op: www.venematechniek.nl

 

Case

Venema heeft de Venmatic Decojet ontwikkeld. De Venmatic Decojet is een vrij programmeerbare waterstraalsnijmachine wat deegstukken van een minimale insnede voorziet.
Het wordt gebruikt voor het decoreren van deegstukken en wordt klantspecifiek geleverd.

Venema zocht een partner om de watersnijders een impuls te geven op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en nieuwe toepassingsmogelijkheden, op basis van robottechniek.
 

 

Onze oplossing

Gentic heeft in nauw overleg met Venema meerdere robotopstellingen gemaakt in RoboGuide. RoboGuide is het offline robotprogramma van Fanuc dat speciaal ontwikkeld is voor de productie en onderhoud van robotsystemen.
Van hieruit is de basis onstaan voor een flexibele oplossing.
De software en bedieningsinterface zijn samen ontwikkeld.

Verder is er een extra software functie toegepast namelijk Line-tracking.
Hiermee is het mogelijk om deegstukken op een bewegende transportband "vliegend" te snijden.
En er zijn extra taken voor de robot ontwikkeld zoals het knippen van deegstukken.

Inmiddels is er een succesvolle samenwerking met Venema Techniek en Service ontstaan en zijn er vele decojets opgeleverd. Deze systemen worden continue doorontwikkeld.

 

Hoe werkt het?

Via een HMI kiest de gebruiker het gewenste snijpatroon. Er kunnen per programma parameters gewijzigd worden om het snijbeeld te veranderen en om het snijproces te optimaliseren. 

Line Tracking
Deze optie wordt gebruikt in toepassingen met een transportband waar de robot taken moet uitvoeren op bewegende onderdelen zonder dat de lijn wordt stopgezet.
Dit bespaart kostbare productietijd.

 

 

Contactgegevens:
+31 (0)591-348 772   |   info@gentic.nl
Prijslijst robots aanvragen?