3D Robot frezen

Freesrobot voor het frezen van 3D gevormde modellen.

PlastiSense uit Horst is een verwerker van o.a. piepschuim voor maatwerk design, verpakkingen, bouw- en isolatie toepassingen. Kijk voor meer informatie op: www.plastisense.nl

Vraag

Om het dienstenpakket verder uit te kunnen breiden is er de ambitie om zelf grote modellen en sculpturen van piepschuim te gaan frezen op een draaitafel met een 6-assige robot. Het voordeel hiervan is, dat men tegen relatieve lage kosten, grote objecten kan bewerken. PlastiSense zoekt een bewezen concept en wil graag een demonstratie van het hele proces.

Onze oplossing

Gentic installeert de hard- en software voor een 7e as op een robotcontroller. De motor van deze zevende as wordt gekoppeld aan een externe draaitafel. Hiermee is de draaitafel volledig te programmeren met één besturing. Een freesspindel wordt op de robot gemonteerd. En verder wordt er een keuze gemaakt in de benodigde CAD/CAM software.

Eindresultaat

Aan de basis ligt het 3D model. Dit model kan zelf ontworpen zijn maar kan ook verkregen worden door een object te scannen m.b.v. een 3D scanner. Het 3D model wordt in een CAD/CAM-pakket geladen. In het CAD/CAM-pakket worden bewerkingen aan de productcontouren toegekend. De berekende gereedschapsbaan wordt meteen getoond en kan worden weergeven in een freessimulatie met materiaal afname.

Drip feeding software

Gentic heeft een methode voor de FANUC controller ontwikkeld om de robot een onbeperkt aantal bestanden te laten uitvoeren zonder stil te staan. Hierdoor is het beperkte geheugen van de robot controller geen issue meer. We noemen dit ook wel een DRIP FEEDER of het STREAMEN van files. Dit kan op verschillende manieren bv. via een USB stick, memory card, ethernet of d.m.v. RS 232 voor oudere FANUC robotsystemen.

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP