Intelligent palletiseren

Altijd keurig binnen de pallet afmetingen palletiseren van plastic zakken.

Zandzuigbedrijf Het Noorden B.V. is een bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van industriezand zoals filterzand en -grind. Kijk voor meer informatie op: www.hhvdvelde.nl

Vraag

Voor een nieuwe productielijn is men op zoek naar een palletiser die zakken zand/grind kan palletiseren binnen de cyclustijd van een opzakmachine. De grote van de korrels van het product bepalen de dikte van de zak en dus ook de afleghoogte. Omdat van der Velde een breed assortiment voert wil men niet steeds een ander programma kiezen. Ze hebben slechte ervaringen met portaal palletisers omdat de geleidingen onder invloed van zand al snel slijtage vertonen. Tevens lukt het niet om pallets met keurig gepalletiseerde zakken af te leveren.

Onze oplossing

Gentic adviseert een vier assige palletiseerrobot te gebruiken. Door het ontbreken van rechtgeleidingen is slijtage geen issue meer. Gentic ontwerp een grijper die een zak van een rolllenbaan af kan pakken en nauwkeurig weg kan leggen. De onderzijde van de vingers zijn voorzien van voelers die de pallet of de laatste laag detecteren.

Eindresultaat

Een lege pallet wordt automatisch uit een pallet dispenser aangevoerd en stopt op een vaste positie op de rollenbaan. De robot pakt een zak vanaf de aanvoer rollenbaan en brengt hem naar de neer te leggen positie. D.m.v. een skip functie zoekt de robot de pallet of de laatste laag. Als deze gedetecteerd is wordt de zak neergelegd. Door de zakken iets over elkaar te leggen blijven de lagen vlak. En naar boven toe worden ze iets naar binnen gelegd wat resulteert in volle pallets met perfecte, stevige stapels zakken.

Ook slim zakken of dozen palletiseren? Informeer!

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP