Gieterij

Betrouwbaarder systeem voor manloze productie zandkernen voor gietstukken.

Rademakers is een ijzergieterij gevestigd in Klazienaveen. Ze leveren een scala van hoogwaardige producten aan o.a. de afwateringssector. Kijk voor meer informatie op: rademakersgieterij.com

Vraag

Een verouderde kernmachine maakt ringkernen van kernzand voor de eigen gietstukproduktie. Rademakers zoekt een betrouwbaarder systeem dat tevens geschikt is voor manloze produktie.

Onze oplossing

Uiteraard kwam Gentic met het voorstel een 6-assige handlingsrobot als basis te gebruiken voor een volautomatische gerobotiseerde ringenbrander. In nauw overleg met de engineeringsafdeling van Rademakers is er een lay-out gemaakt met de benodigde componenten. Samen is er een multi-tool ontwikkeld voor op de robot die niet alleen de kernen kan handelen, maar tevens een mal met zand kan afvullen en afsluiten met een verwarmde ring.
Rademakers heeft een nieuwe kernbak-tafel en zandbunker ontworpen en geproduceerd. Na het installeren van de robot met alle onderdelen, heeft Gentic het geprogrammeerd tot één geheel. Gevolg: een succesvol project van een robot die niet alleen de producten handeld, maar ze ook daadwerkelijk produceert!

Eindresultaat

De robot spuit eerst het contradeel en de afvulnozzle schoon met perslucht. Daarna wordt de afvulnozzle nog een keer schoongemaakt door hem over een borstel heen en weer te bewegen. Vervolgens wordt de juiste hoeveelheid zand, vanuit een zandbunker, in de beker afgevuld. Daarna vult de robot het onderste deel van de deelbare mal met het kernzand en sluit de mal met het verwarmde contradeel.
Na de baktijd haalt de robot de ringkern uit de mal m.b.v. van zijn vingergrijpers en stapelt de ringen keurig op een pallet. Hierbij wordt de juiste hoogte gemeten m.b.v. een afstands-sensor.

Vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie!

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP