Industriële bakkerijen

Kantelrobot voor het ledigen van rijsmandjes.

Bij bakkerij Goedhart Borgesius in Stadskanaal wordt gebruikt gemaakt van ronde en ovale rijsmanden. Hierin worden deegstukken geplaatst om na te rijzen. De binnenkant van de rijsmand is voorzien van een spiraalpatroon dat zorgt voor een mooie afdruk. Een rijsmand wordt gebruikt om te rijzen en gaat dus niet de oven in!

Vraag

Om de deegstukken uit de mandjes te halen wordt gebruikt gemaakt van een kantelmachine die steeds vaker storingen vertoond en aan vervanging toe is. Tevens moet iemand tijdens het kantelproces, met een arbeidsintensieve handeling, de deegstukken uit de manden lossen.

Oplossing: een robot grijper

Gentic Robotics en Venema Techniek uit Emmen presenteren een oplossing met als basis een Fanuc R-2000iC/165F. Er wordt een robot grijper ontwikkeld die de peelboards en rekken met mandjes samen en afzonderlijk kan handelen. Door de beperkte ruimte wordt de robot uitgerust met Dual Check Safety. DCS-technologie controleert zowel de positie en snelheid van de robot in voor gedefinieerde 3D-zones. Dit zorgt voor een verhoogde veiligheid voor de operator, de robot en de periferie zoals de grijper en de transportbanen. Robot crashes worden hiermee voorkomen.

Eindresultaat

In de robot grijper zit standaard een peelboard. Zodra er een peelboard met daarop een mandenrek gereed ligt pakt de robot ze allebei op en draait het geheel 180°. Door een soepele beweging worden de deegstukken uit de manden gelost. Daarna legt de robot het lege mandenrek op een afvoerbaan.

Meer weten over oplossingen in de markt?

Fanuc DCS - Dual Check Safety

Fanuc DCS - Dual Check Safety

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP