Warmpersen van composieten

Meer precisie en nauwkeurigheid bij het plaatsen van inserts voor kunststoffen.

VDL Wientjes Emmen is specialist in kunststofverwerking. Van productontwikkeling tot eindproduct. Kijk voor meer informatie op: www.vdlwientjesemmen.nl

Vraag

Bij een pers worden inserts automatisch door een speciaalmachine op een matrijs geplaatst maar dit geeft steeds vaker storingen. Omdat de betrouwbaarheid van deze machine afnam, was er behoefte aan een alternatieve oplossing.

Onze oplossing

Gentic plaatst een Fanuc Robot van het type M-710iC/70 omdat de robot in de toekomst meerdere taken moet uitvoeren. Deze robotarm heeft een maximale polsbelasting van 70 Kg, een werkbereik van 2050 mm en een herhalingsnauwkeurigheid van +/- 0,07 mm.

Eindresultaat

Buiten het veiligheidshekwerk worden de inserts georiënteerd en verenkeld door een triltrommel. Daarna worden ze m.b.v. lucht door een slang in de houders van de robottool geschoten. Als de houders gevuld zijn worden ze allemaal separaat gecontroleerd op vacuüm. Als er één of meerdere houders niet gevuld zijn herhaald de robot de cyclus voor deze houders nog een keer. Vervolgens wordt de tool omgedraaid en worden de inserts op de pennen van de matrijs geplaatst.

Uw bedrijf ook robotiseren?

Voorbeelden van inserts

Voorbeelden van inserts

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP