Industriƫle bakkerijen

Watersnijrobot voor het insnijden van deegstukken, om het deeg gecontroleerd te laten openscheuren.

Venema Techniek en Service uit Emmen levert machines en verzorgt het onderhoud hiervan voor bedrijven in voornamelijk de foodsector.  Voor bedrijven in o.a. de bakkerijbranche verzorgen ze het technisch onderhoud, reparaties en revisies van het machinepark.
Kijk voor meer informatie op: www.venematechniek.nl

Vraag

Al eeuwenlang neemt brood een belangrijke plaats in ons voedselpakket in. De grote keuze aan brood, in alle soorten en maten, biedt variatie en inspiratie. Een vorm van brooddeeg decoratie is het maken van insnijdingen met een scherp mes. Om dit te automatiseren heeft Venema de Venmatic Decojet ontwikkeld. Dit is een vrij programmeerbare watersnijmachine wat deegstukken van een insnede voorziet. Het wordt gebruikt voor het decoreren van deegstukken en wordt klantspecifiek geleverd.
Venema zocht een partner om de watersnijders een impuls te geven op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en nieuwe toepassingsmogelijkheden, op basis van robottechniek.

Onze oplossing

Gentic heeft in nauw overleg met Venema meerdere robotopstellingen gemaakt in RoboGuide. RoboGuide is het offline robotprogramma van Fanuc dat speciaal ontwikkeld is voor de productie en onderhoud van robotsystemen. Van hieruit is de basis onstaan voor een flexibele oplossing. De software en bedieningsinterface zijn samen met Venema ontwikkeld.

Verder is er een extra software functie van Fanuc toegepast, namelijk Line-tracking. Hiermee is het mogelijk om deegstukken op een bewegende transportband "vliegend" te snijden. En er zijn extra taken voor de robot ontwikkeld zoals het knippen van deegstukken.

Inmiddels is er een succesvolle samenwerking met Venema ontstaan en zijn er vele decojets opgeleverd. We hebben ook watersnijrobots geïnstalleerd in Duitsland, Denemarken, Polen, Slowakije, Griekenland en zelfs Australië. Deze systemen worden continue doorontwikkeld.

Eindresultaat

Via een HMI kiest de gebruiker het gewenste snijpatroon. Er kunnen per programma parameters gewijzigd worden om het snijbeeld te veranderen en om het snijproces te optimaliseren. Tevens kan men het aantal deegstukken in een rij en het aantal rijen ingeven, met de onderlinge afstanden.

Line Tracking
Deze FANUC optie wordt gebruikt in toepassingen met een transportband waar de robot taken moet uitvoeren op bewegende onderdelen zonder dat de lijn wordt stopgezet. Dit bespaart kostbare productietijd.

Op zoek naar food oplossingen?

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP