Spuitgieten

Handling robot voor het ontladen van spuitgietmachine en bedrukken en stapelen van de producten.

H&P Moulding uit Emmen is een producent van kunststof spuitgietonderdelen.
Tot de activiteiten behoren het volledig ontwerpen van matrijzen, van concept tot voltooiing en het produceren van hoge kwaliteit kunststof spuitgietproducten, inclusief verpakking en levering.
Kijk voor meer informatie op: www.hpmoulding.com

Vraag

In een cleanroom staan twee spuitgietmachines. Eén ervan was voorzien van een custom made produktuitnemer op basis van rechtgeleidingen. Omdat de betrouwbaarheid van deze installatie afnam, was er behoefte aan een alternatieve oplossing.

Onze oplossing

Gentic verving de hele installatie en alle randapparatuur door een Fanuc M-16iL robot.
Randtaken als het product draaien, voor de bedrukking plaatsen en bufferen worden nu rechtstreeks door de robot uitgevoerd. Ook de tweede spuitgietmachine is hiermee uitgerust.

Eindresultaat

De grijper neemt twee producten in één keer uit de spuitgietmachine. De grijper is zo geconstrueerd dat beide producten voor een tamponeerapparaat gedraaid kunnen worden en er ruimte is om het product te bedrukken.

Soft Float
Tijdens het drukken staan een aantal assen van de robot in Soft Float. Soft Float is een software optie om assen "flexibel" te maken. Hierdoor fungeert de grijper als een veer waardoor het mogelijk wordt het product rechtstreeks in de grijper te bedrukken, omdat er geen grote krachten meer op de robot worden uitgeoefend.

Daarna plaatst de robot beide producten in dezelfde oriëntatie achter elkaar op een transportband. Ze worden in deze lijn gecoroneerd, geioniseerd, eventueel extra bedrukt en enkel- of gestapeld verpakt.

Bufferen
Door de hoge nauwkeurigheid van de robot is het mogelijk de producten rechtstreeks op een tafel te stapelen indien er vertraging in de verpakkingslijn optreed. Na het oplossen hiervan ontstapelt de robot de producten als extra taak, binnen de cyclustijd van de standaard handling procedure. Zo onstaat er geen productieverlies.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP