EPS Isolatieplaten

Controleren, handelen en verpakken van isolatieplaten.

Kingspan Unidek is toonaangevend fabrikant van milieuvriendelijke en duurzame isolatie-oplossingen op basis van het recyclebare EPS.

Vraag

Voor een nieuwe produktielijn EPS isolatieplaten in Gemert, wordt gezocht naar een bedrijf dat een automatiseringsproject turnkey kan opleveren. Er komen 9 stuks isolatieplaten per cyclus uit een productiemachine. Zes stuks platen moeten als één pakket in elkaar worden geformeerd en vervolgens naar een wikkelmachine worden getransporteerd.

Onze oplossing

Gentic maakt een lay-out met EPS machine, robot, transportbanden, custom-made haakse overzetter en een horizontale foliewikkelaar. Er wordt een grijper geconstrueerd waarmee het mogelijk is om de platen op te pakken én te controleren of er voldoende polystyreenkorrels geëxpandeerd zijn tijdens het productieproces.

Eindresultaat

Voordat de robot de platen oppakt vindt er een kwaliteitscontrole plaats. Sensoren in de grijper bepalen of de platen op maat zijn. Als ze goed zijn worden de platen op een transportband gelegd. De volgende platen worden 180 graden gedraaid en in de andere platen geschoven. Daarna worden ze via een haakse overzetter richting een volautomatische foliewikkelaar getransporteerd. Hier worden ze per zes stuks gebundeld.

Wilt u ook grote objecten handelen?

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP