Warmpersen van composieten

Ontbramen van composiet producten met afbraamrobotarm.

VDL Wientjes Emmen is specialist in kunststofverwerking. Van productontwikkeling tot eindproduct. Kijk voor meer informatie op: www.vdlwientjesemmen.nl

Vraag

Composiet producten worden na het warmpersen verzameld en naar een afbraamafdeling gebracht. Daar worden de producten met de hand afgebraamd en ingepakt. VDL Wientjes wil het ontbramen automatiseren door gebruikt te maken van een robot.

Onze oplossing

Gentic heeft onderzoek gedaan naar de verschillende afbraam methodes. Samen met VDL Wientjes zijn meerdere testen uitgevoerd om tot het beste proces en resultaat te komen. De robotarm wordt in een verplaatsbare robotcel geplaatst en is reeds voorgeprogrammeerd om verschillende eindproducten automatisch af te werken, als hij op transport gaat.

Eindresultaat

Het ontbramen gebeurt met een parallel uitzwenkbare frees. Uit de testen is gebleken dat hiermee alle product-, grijper- en robottoleranties worden geëlimineerd. Omdat de robot mobiel is kan deze in de toekomst ook voor andere persen c.q. producten worden ingezet. De robotcel staat naast de pers zodat de warme producten direct in de robotcel kunnen worden geplaatst. Het afbraamproces gebeurt binnen de perstijd van het product. Het inpakken gebeurt nu door de machineoperator en de producten zijn direct klaar voor verzending.

Wilt u ook afbramen met een robot?

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP