Hotmelt lijmen

Robot-lijmcel zorgt voor verdubbeling productie staalkaarten tapijt presentaties.

Kresta uit Genemuiden maakt tapijt presentaties op staalkaarten voor derden. Interfloor uit Zwartsluis is leverancier van o.a. tapijt en vervaardigt zelf de staalkaarten. Kijk voor meer informatie op: www.kresta.nl en www.interfloor.nl

Vraag

Een hotmelt-lijmspoor wordt met de hand d.m.v. een lijmpistool op kunststof stalen aangebracht. Hierop worden de stukjes tapijt geplakt. Omdat het zwaar en arbeidintensief werk is wordt gezocht naar alternatief. Tevens wordt er een hogere productiecapaciteit verwacht door het machinaal uit te voeren.

Onze oplossing

We hebben inmiddels meerdere cellen geleverd van dit uitermate succesvolle product. De robotarm wordt wall mounted opgesteld in een mobiele cel. Hierdoor wordt een groot werkbereik gecreëerd voor de te lijmen platen of boeken. Aan deze robotcel kunnen 1 t/m 4 mensen staan te werken. Via een slim invoer menu kan iedereen de robot bedienen. De produktiecapaciteit wordt minimaal verdubbeld.

Hoe werkt het ?

Men plaatst de te lijmen platen tegen vaste aanslagen. Sensoren detecteren de platen en de robot start pas na een veiligheidscheck. Het aantal vakken, de afmetingen van de vakken en de locatie van de te lijmen vakken is d.m.v. een menu ingegeven. Voor een hoog rendement moet de robot constant van platen worden voorzien. Men kan aan beide zijden van de robotcel werken.

Ook lijmen met een robotarm? Informeer naar de opties!

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP