Genemuiden tapijtstad van NL

Snel en flexibel sorteren, etiketteren en verpakken van deurmatten.

Hamat B.V. uit Genemuiden is een toonaangevende groothandel van een breed assortiment matten met afzet in meer dan 45 landen. Kijk voor meer informatie op: www.hamat.com

Vraag

Voor klanten worden pallets met verschillende kleuren en types schoonloopmatten samengesteld. Elke mat wordt voorzien van een specifiek label met winkellogo, barcode etc. Het gereed maken van deze assortiment orders gebeurt handmatig en is een tijdrovende klus. Hamat wilde dit proces automatiseren met een robot om een kortere doorlooptijd en hogere productiecapaciteit te realiseren. En men wil alle vrijheid behouden in het mixen van de vele verschillende formaten en kwaliteiten matten. Tevens waren ze op zoek naar een automatisch systeem voor het bundelen en het verpakken van de matten in krimpfolie.

Onze oplossing met drie robotarmen

Gentic stelde een parametrisch systeem voor dat de klant in staat stelde via een touchscreen alle mogelijke combinaties zelf samen te stellen. Er wordt een lay-out gepresenteerd met één robotarm die vier pallets kan depalletiseren en een tweede robot die de matten, inmiddels voorzien van etiket, weer gaat palletiseren. En er is een keuze dat de tweede robot de matten op een volautomatische bundelmachine plaatst die de pakketten voorziet van krimpfolie.
Een derde robotarm kan de pakketten weer plaatsen op drie verschillende pallet posities, zodat er lange tijd, zonder inbreng van mensen, doorgewerkt kan worden.

Eindresultaat

Een depalettiseerrobot staat in het midden van vier hydraulische heftafels. Op deze heftafels wordt met de heftruck de pallets met matten geplaatst. D.m.v. sensoren wordt de bovenkant van deze pallets op een vooraf bepaalde hoogte gehouden. Dit komt de cyclustijd ten goede omdat de robot minder ver hoeft te reiken.

Via een HMI stelt de gebruiker het gewenste assortiment samen. Vervolgens wordt de mat opgehaald, uitgelijnd en op een transportband geplaatst. De mat wordt onder een etikettendruk- en aanbrengsysteem getransporteerd. Als de mat wordt gedetecteerd schiet hij d.m.v. luchtdruk razendsnel een label op de mat. De palletiseerrobot pakt de mat weer op en stapelt keurige pakketten in het gekozen patroon of plaatst de mat op de invoerband van de bundelmachine. Na bv. 10 stuks matten gaat het pakket door de krimpfoliemachine. Aan het einde van de krimptunnel pakt de derde robot het pakket op en palletiseerd de pakketten keurig op pallets.

Upgrade

Onlangs heeft deze lijn een upgrade gehad. Hij is nu uitgevoerd met een camera voor het recht leggen van de matten. Met dit vision systeem is de output capaciteit met factor 2 vergroot. Tevens pakt de 3e robot pallets uit een palletmagazijn en plaatst deze op de uitvoer rollenbaan.

Wij helpen u graag ontzorgen!

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
Ons laatste nieuws
De "ogen" van de robot

Tegenwoordig worden steeds meer robot taken uitgevoerd met behulp van camera’s. Recentelijk hebben we een robot Vision lijn opgeleverd. Kernpunten van deze robotlijn: Hoge output capaciteit van 900 matten per uur Alle typen en formaten matten....

> lees verder
Nauwkeurig kit doseren met robot

Met een Vision systeem van VISOR zoeken we naar de juiste gaten om kit toe te dienen. De inhoud van de met kit te vullen kamers zijn verschillend. Met de resultaten uit de camera kunnen we deze verschillende kamers onderscheiden. In een doseersysteem....

> lees verder
TOP